VCA basis (B-VCA) voor scholieren: VMBO, HAVO en VWO

Cursus informatie

Cursusduur:
4 x 2 lesuren

Kosten:
€ 149,- p.p. excl. BTW.

Toelatingseisen:
Geen vooropleiding nodig

Agenda en inschrijven

Voor data van deze maatwerkcursus kunt u contact met ons opnemen.

Algemene informatie VCA basis (B-VCA) voor scholieren VMBO, HAVO en VWO

Een VCA opleiding zorgt ervoor dat het veiligheidsbewustzijn wordt vergroot zodat risicovolle situaties tijdig worden herkend. Daarnaast opent het VCA diploma voor een student tevens wat deuren. Zeker als het gaat om de leeftijdscategorie van de leerlingen, dan kan een VCA diploma net het verschil maken in bijvoorbeeld ruimere keuzemogelijkheden van een stagebedrijf.

De B-VCA wordt verzorgd volgens de landelijke normen van het SSVV.

Voor wie is de cursus?

Voor VMBO, HAVO en VWO scholieren die stage gaan lopen bij bedrijven waar veilig werken noodzakelijk is. De cursus vergroot het inzicht in veiligheid waardoor het aantal ongevallen op de werkvloer gereduceerd wordt.

Cursusprogramma:

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Veiligheids- en gezondheidswetgeving.
 • Gevaren, risico’s en preventie van gevaarlijke situaties.
 • Ongevallen: oorzaak en preventie.
 • Veiligheidsgedrag.
 • Rechten, plichten en overleg.
 • Procedures, instructies en signalering.
 • Voorbereiding op noodsituaties.
 • Gevaarlijke stoffen.
 • Brand en explosie.
 • Arbeidsmiddelen.
 • Specifieke werkzaamheden en omstandigheden.

MaxPrevent heeft speciaal voor deze doelgroep een lesplan ontwikkeld dat aansluit bij de referentiekaders van studenten. De meesten van de leerlingen hebben immers nog nooit gewerkt en hebben daardoor een andere belevingswereld als het gaat over veiligheid dan iemand die al jaren werkt.

Bijzonderheden:

Op het eigenlijke lesgeld van € 249,– krijgt uw kind € 100,– gesponsord van MaxPrevent, zodat u uiteindelijk slechts € 149,– betaalt. Dit bedrag is inclusief 4 x 2 lesuren, lesmaterialen en 1x examenkosten (€ 72,50 inclusief BTW).

Indien gewenst wordt het diploma geleverd op creditcard formaat, hier wordt een toeslag van € 7,50 (exclusief btw) voor in rekening gebracht.

Veel gestelde vragen

MaxPrevent heeft kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel staan en wij vinden het erg belangrijk dat al in een vroeg stadium over veiligheid wordt nagedacht.

Bovendien hebben wij ervaren dat een VCA diploma net het verschil kan maken in bijvoorbeeld ruimere keuzemogelijkheden van een stagebedrijf. Voor de leerlingen in de bovenbouw die stage gaan lopen, komt daarmee het VCA diploma goed van pas.

De lessen zo zijn ingericht dat er een koppeling wordt gemaakt tussen de theorie en de praktijk. Deze koppeling wordt bereikt door op werkplekken te kijken en de lesonderwerpen ter plaatse te behandelen.

Het landelijk erkend SSVV diploma B-VCA dat wordt uitgereikt is 10 jaar geldig.

Onze medewerkers staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Neemt u gerust contact met ons op.
  Dit formulier verzamelt de door u bovenstaande ingevulde gegevens volgens onze privacy verklaring zodat we contact met u kunnen opnemen.