Bent u van plan een AED aan te schaffen?
De aanschaf van een AED oftewel een Automatische Externe defibrillator is een maatschappelijk keuze. Een AED kan namelijk levens redden. Het leven van uw medewerkers, bezoekers, voorbijgangers of misschien wel uw eigen leven. Het is een medisch hulpmiddel.
De belangrijkste vraag bij een acute circulatiestilstand (ook wel hartstilstand genoemd) is: wat gebeurt er daarna? Indien een hulpverlener binnen 2 minuten de eerste stroomstoot toedient met een AED, stijgt de overlevingskans tot 80%. De kans op overleven daalt per minuut met circa 10% als defibrilleren wordt uitgesteld.
Mag iedereen een AED bedienen?
Ja, iedereen in Nederland mag een AED bedienen. In 2002 heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport opdracht gegeven de Wet zodanig te wijzigen dat het gebruik van de AED is toegestaan. Hierdoor is het mogelijk dat iedereen een AED mag bedienen. Wel is voor de overlevingskans van het slachtoffer aan te raden een reanimatietraining met AED gebruik te volgen.
Aanschaf kwaliteit AED’s
Binnen onze visie over kwaliteit levert MaxPrevent alleen AED’s met een FDA keurmerk.
Het FDA keurmerk staat voor de veiligheid van het product en de betrouwbaarheid. Het is een hoogstaand kwaliteitswaarborg van zowel het productieproces als het eindproduct en de leveringsvoorwaarden. Hiermee bent u verzekerd van een kwalitatief goede AED en de garantie dat de onderdelen verkrijgbaar blijven binnen de gemiddelde levensduur van een AED van 10 jaar.
MaxPrevent helpt u bij het maken van de juiste keuze
bij de aanschaf van uw AED.
Bij het aanschaffen van een AED zijn er verschillende punten waarop u kunt letten o.a.:
- het bedieningsgemak (vol of half automaat),
- de reanimatie ondersteuning (door de AED),
- de betrouwbaarheid (automatische zelftest AED),
- het FDA keurmerk (kwaliteitswaarborg),
- Het therapiebereik (aantal Joules schok energie),
- de asystoliedrempel (meting elektrische activiteit van het hart)
- de IP waarde (stof- en waterdichtheid)
- de plaats van de AED (binnen, buiten, soort omgeving)
- de wandkast (binnen, buiten)
Door onze jarenlange ervaring op het gebied van reanimatie met AED’s en het onderhoud, kunnen we u het juiste advies geven over welk type AED voor uw organisatie en pand geschikt is. Wij adviseren u dan ook graag onafhankelijk bij het maken van uw keuze.
Nadat een AED is ingezet
Als uw AED is ingezet, neem dan direct contact met ons op. Wij zijn er voor u, uw medewerkers en uw AED. Het is belangrijk dat uw AED onderhoud krijgt en weer inzet gereed wordt gemaakt.