Training veilig gebruik Brancard

Trainingsinformatie

Trainingsduur:
2,5 uur

Kosten:
Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Toelatingseisen:
Geen vooropleiding nodig

Agenda en inschrijven

Voor data van deze maatwerktraining kunt u contact met ons opnemen.

Algemene informatie training veilig gebruik van een Brancard

Veilig verplaatsen en/of evacueren is een belangrijk onderdeel in de calamiteitenzorg, maar niet iedereen kan zichzelf redden tijdens een incident/noodsituatie.
Met een brancard is het mogelijk om in noodgevallen gewonde mensen veilig te vervoeren en evacueren. De brancards zijn veel al gemaakt van lichtgewicht aluminium waardoor het voor bijna iedereen mogelijk is de brancard te bedienen en een persoon in nood te helpen verplaatsen en/of evacueren.
Oefenen van het veilig gebruiken van een brancard hoort bij een goede voorbereiding!

Voor wie is de training?

Deze training is voor iedereen die bij een incident of in een noodsituatie een persoon d.m.v. een Brancard veilig wil kunnen verplaatsen of evacueren.

Trainingsprogramma:

U leert de basisprincipes van hoe u de Brancard kan inzetten tijdens een incident. Door in de cursus met de Brancard te oefenen, bent u in staat een persoon met verminderde mobiliteit met behulp van de Brancard snel te verplaatsen en/of evacueren.

Bijzonderheden:

Geen examen: praktijktoetsing op competenties door instructeur gedurende de cursusdag. U ontvangt het certificaat veilig gebruik van een brancard.

Veel gestelde vragen

De brancards zijn veel al gemaakt van lichtgewicht aluminium waardoor het voor bijna iedereen mogelijk is de brancard te bedienen en een persoon in nood te helpen evacueren.

Wij adviseren de cursus jaarlijks te herhalen om uw competentie en kennis up to date te houden.

Onze medewerkers staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Neemt u gerust contact met ons op.
    Dit formulier verzamelt de door u bovenstaande ingevulde gegevens volgens onze privacy verklaring zodat we contact met u kunnen opnemen.