Coördinator- / Hoofd BHV

Cursus informatie

Cursusduur:
3 dagen (2 dagen van 8 uur en na 10 weken de 3e dag). Inclusief examen.

De kosten voor maatwerkopleiding:
1 persoon: € 2.225,- pp excl. BTW
2 tot 4 personen: € 1.250,- pp excl BTW

Toelatingseisen:
BHV diploma

Agenda en inschrijven

Voor data van deze maatwerkcursus kunt u contact met ons opnemen.

Algemene informatie Coördinator- / Hoofd BHV 

Als Coördinator- / Hoofd bedrijfshulpverlening (C/HBHV) bent u verantwoordelijk voor het opzetten en in stand houden van de bedrijfshulpverleningsorganisatie. Het zorg-op-maat-principe, zoals bedoeld in de arbowet, is de rode draad die door de wettelijke doelvoorschriften en normbladen loopt. U houdt zich als C/HBHV bezig met de beleidsmatige kant van de BHV (mede uit wet- en regelgeving). Hierbij geeft u uitvoering aan de BHV taken die wettelijk aan de werkgever zijn opgedragen.

Als Coördinator / Hoofd BHV bent u ook verantwoordelijk voor het handelen vóór, tijdens en ná de calamiteit.

Voor wie is de cursus?

De cursus C/HBHV is een verdiepende cursus die volgt op de BHV cursus en kan gevolgd worden door iedereen die in het bezit is van een geldig BHV diploma.

Cursusprogramma:

De cursus C/HBHV bestaat uit 2 lesdagen en 1 examendag (met examencommissie). In de periode tussen de 2e lesdag en de examendag heeft u 10 weken de tijd om een projectplan op te stellen voor uw eigen BHV-organisatie. Voor het uitwerken van deze opdracht moet men rekening houden met een studiebelasting van ongeveer 40 tot 60 uur.

Tijdens de examendag krijgt u een theorietoets en presenteert u het uitgewerkte projectplan aan een deskundigen-panel. Na succesvolle afronding van deze cursus ontvangt u het certificaat
Coördinator- / Hoofd Bedrijfshulpverlener.

Deze op maat gemaakte opleiding van 2 lesdagen is inclusief het bepalen van een scope projectplan, cursusmaterialen en 1 aparte examendag met externe deskundigen.

Bijzonderheden:

Deze cursus wordt op de eigen werkplek verzorgd. Daardoor zal de theorie meteen aan de praktijk gekoppeld worden. Het op te stellen projectplan wordt in overleg met uw werkgever vastgesteld en zal zijn praktische toepasbaarheid moeten hebben in uw specifieke branche/organisatie.

De cursusplanning wordt in overleg met u en uw werkgever vastgesteld.

Veel gestelde vragen