pulse van een hart voor artikel over terugroepen AED zonder CE certificering

Terugroepen AED’s zonder geldig CE certificaat

AED’s zonder geldig CE-certificaat

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) roept gebruikers van twee types AED’s op om het apparaat zo snel mogelijk te vervangen. De betreffende apparaten hebben geen geldig CE-certificaat. Dat wil zeggen dat de kwaliteit en de werkzaamheid niet zijn gecontroleerd en mogelijk onvoldoende zouden kunnen zijn.

Welke AED’s worden teruggeroepen?

De inspectie heeft ontdekt dat een Nederlandse fabrikant AED’s op de markt heeft gebracht met een vervalst CE-certificaat. Het gaat om AED’s van de merken Telefunken en HeartReset geproduceerd vanaf 18 juli 2016.

Voor zover bekend zijn er 99 AED’s van dit type aan Nederlandse klanten geleverd.

Hoe kunt u controleren of uw AED een vervalst CE-certificaat heeft?

Heeft u een AED van het merk Telefunken of HeartReset? Controleer dan het serienummer van de AED. De eerste twee cijfers staan voor het productiejaar, het derde en vierde cijfer staan voor de productieweek. Heeft u een AED geproduceerd vanaf 2016 (eerste twee cijfers ‘16’), week 29? Dan adviseert de IGJ u deze zo spoedig mogelijk te vervangen.

Weet u het niet zeker? Maak dan een foto van het serienummer en stuur deze per mail op naar info@maxprevent.nl. Wij controleren het voor u en geven u desgewenst advies.

Voor meer informatie en het downloaden van het rapport van de inspectiedienst verwijzen we u naar de website van de IGJ.

Terugroepen van AED onveilig
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.